INFO

DE ZEILTOCHT

In de zomer varen de bemanningsleden een week. Op zondag vindt de wissel plaats. De afgaande bemanning gaat met de auto van de aankomende bemanning naar huis.

De weekbemanning bepaalt samen met de schipper de route die zij gaan varen. De route is van vele factoren afhankelijk. Te noemen valt de verwachte windkracht en -richting, de afstand die de bemanning per dag kan en wil varen, de beschikbaarheid van havens op de route en de eindbestemming van de week, in verband met de bereikbaarheid voor de opstappers. De schipper beslist indien de bemanning er samen niet uitkomt.

 

DE KOSTEN

Alle kosten gedurende de week voor eten, drinken, havengeld en brandstof deelt de bemanning, inclusief de schipper, met elkaar. Daarvoor maakt de groep aan het begin van de tocht een ‘pot’, waarin iedereen eenzelfde bedrag stort. Hieruit betalen zij de kosten. Daarnaast betaalt elk bemanningslid € 375 per week voor de kosten van het schip en de bijdrage aan stichting Hope. De brandstofkosten van het autoververvoer delen de gebruikers onderling.

DE VEILIGHEID

De bemanning dient altijd de instructies van de schipper stipt op te volgen. Op het schip zijn voldoende zwemvesten en lijflijnen aanwezig. Tevens is er een opblaasbaar reddingsvlot voor zes personen. De schipper legt aan het begin van de tocht het gebruik ervan duidelijk uit.

OVERDRACHT

Tijdens de overdracht controleert de schipper alle veiligheidsuitrusting. De nog aanwezig voorraad levensmiddelen enz. wordt zonder kosten overgedragen aan de nieuwe crew.

BAGAGE

Probeer je bagage te beperken tot een (grote) weekendtas en een slaapzak.